Geen onbenutte parkeerplekken meer

Met het Parkeer Begeleidings Systeem (of Parking Guidance System (PGS)) is altijd de beschikbaarheid van elke individuele parkeerplek bekend. Dit betekent dat u veel efficiënter om kunt gaan met met de parkeerplaatsen in uw garage. Een parkeergarage uitgerust met PGS hoeft nooit meer VOL te verkondigen terwijl er nog een aantal plekken vrij zijn.

Zeker tijdens drukke tijden duurt het een aantal minuten voordat automobilisten de garage hebben verlaten. Echter zijn de parkeerplaatsen al beschikbaar terwijl de automobilist de uitgang zoekt. PGS weet meteen wanneer een plek vrij is, zodat nieuwe voertuigen de garage al kunnen binnenrijden. De bezetting van de parkeerplekken in uw garage is dus veel efficiënter met PGS.

Een rekenvoorbeeldje

Om duidelijk te maken wat de impact van het Parkeer Begeleidings Systeem kan zijn op uw parkeergelegenheid geven wij een rekenvoorbeeld:

Een parkeergarage heeft 500 parkeerplaatsen. Tijdens de drukke uren (ongeveer 6 uur per dag) is de gemiddelde turnover 6 auto’s per minuut. De gemiddelde tijd om de uitgang te bereiken is 1,5 minuten.

Dit betekent dat er 9 parkeerplekken niet in gebruik zijn omdat automobilisten de uitgang nog niet hebben bereikt, maar de borden buiten de garage de lege plekken pas registreren zodra de automobilist de slagboom voorbij is.

PGS maakt het mogelijk de zojuist verlaten parkeerplekken te vullen voordat de vorige automobilist de garage verlaten heeft. Uitgaande van bovenstaande gegevens kan dat u flink wat extra inkomsten opleveren: 9 ongeregistreerde vrije plekken x €1,5 per uur x 6 uur x 200 dagen = €16.200 per jaar extra omzet.

Bovenop dit bedrag komt nog de energiebesparing van uw luchtverversings-systeem. Omdat PGS automobilisten direct naar een vrije plek stuurt, zal elke auto minder uitlaatgassen in de garage achterlaten. Hierdoor kunt u uw luchtverversing minder hard laten werken, hetgeen een aanzienlijke kostenbesparing op stroomverbruik oplevert.

Groene parkeergarage

Doordat automobilisten korter op zoek zijn naar een parkeerplek, leggen zij minder kilometers af. De uitstoot van schadelijke emissies zoals CO2 en NOx wordt met de introductie van PGS gehalveerd! Met het Parking Guidance System wordt uw parkeergarage dus niet alleen een stress vrije parkeergarage. Maar ook een milieubewuste parkeergarage.

Vergroot uw vaste klantenkring

Met het Parkeer Begeleidings Systeem in uw parkeergarage, kunt u rekenen op tevreden bezoekers. En een tevreden bezoeker komt graag terug.  De loyaliteit van uw klanten zal toenemen. Daarnaast heeft u met het PGS genoeg mogelijkheden om uw parkeergarage te differentiëren van concurrerende parkeergarages, waardoor u de aanwas van nieuwe klanten kunt veilig stellen.


TerugDeel het met uw vrienden!